3 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 22:59
No menu items!

Aromaterapia

spot_img

Aromaterapia

Aromaterapia are la bază faptul acceptat că mirosurile plăcute generează o stare de bine tuturor, iar beneficiile sale sunt garantate de cercetători de încredere din întreaga lume. S-a demonstrat că persoanele din camerele neparfumate sunt mai predispuse la conflict decât cele din camerele în care există un miros plăcut şi discret. Aromaterapia funcţionează pe acelaşi principiu şi în tratarea şi alinarea bolilor, făcând corpul să se simtă mai bine.

Aromaterapia permite omului să se împace cu problemele psihologice, de la anxietate la pierderi de memorie. Aromaterapia s-a dovedit a fi eficientă în tratarea unor afecţiuni extreme, precum tensiunea arterială, iar cercetătorii au speranţa că vor vindeca boli provocate de afecţiuni ale memoriei şi Alzheimer.

Uleiurile utilizate în aromaterapie sunt foarte puternice şi sunt primite de diverse zone ale creierului, care influenţează emoţiile de bază, echilibrul hormonal şi mecanismele de supravieţuire. Cercetătorii în problematici de sănătate din domeniul aromaterapiei au demonstrat că uleiurile esenţiale au proprietăţi antimicrobiene şi sunt absorbite direct în sânge, prin piele, putând fi foarte utile în combaterea bolilor.

Uleiurile aromatice utile reducerii durerilor de cap şi migrenelor sunt: lavanda, lemnul de santal, menta, rozmarinul şi eucaliptul, iar uleiul de ghimbirul tratează senzaţia de greaţă. Răceala este combătută cu arome exotice de Ravensare şi Niaouli cu lămâie, eucalipt, palisandru,  pin sau brad. Durerile de spate se alină cu ulei de lavandă, muşeţele, tămâie şi migdale.

Persoanele care suferă de insomnii pot folosi uleiuri esenţiale din lemn de santal, muşeţel, ylang-ylang, maghiran şi neroli. Disconfortul cauzat de stres poate fi înlăturat cu uleiuri de lavandă, mentă, chiparos, piper negru şi rozmarin. Epuizarea se tratează cu ulei de lavandă, muşcată şi bergamotă. Starea de spirit se îmbunătăţeşte cu uleiuri de mandarină, bergamotă şi lămâie. Depresia se vindecă cu uleiuri esenţiale din trandafir, busuioc, salvie, iasomie şi muşeţel nemţesc.

Echilibrul hormonal se redobândeşte cu ajutorul uleiurilor de salvie şi muşcată. Prevenirea şi combaterea vergeturilor se fac cu ulei esenţial de mandarină şi tămâie. Procesul de digestie se calmează cu uleiuri esenţiale din mentă, portocală şi muşeţel. Pierderea părului se tratează cu uleiuri esenţiale din lavandă, lămâie, rozmarin, ylang-ylang, grapefruit, lemn de cedru, muşeţel şi ulei de jojoba.

Roxana Mera