Înalta Curte de Casație și Justiție a României a decis că directorul Camerei de Comerț Sibiu și unul din cei mai influenți oameni din jurul administrației județene a fost colaborator al Securității. Immanuel Kant era numele său de cod.
”Respinge recursul declarat de pârâtul Iordănescu Eugen împotriva sentinţei civile nr. 520 din 2 octombrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată pe site-ul instanței, potrivit Turnul Sfatului.
Calitatea de colaborator al lui Eugen Iordănescu a fost constatată, inițial, de Consiliul național de studiere a arhivelor Securității (CNSAS), în urma unei solicitări a redacției Turnul Sfatului.
CNSAS a descoperit note informative semnate în vremea studenției, în care relata despre relațiile colegelor sale cu studenți străini, despre atitudinea acestor studenți străini față de România sau despre situații în care vreunul din colegii săi îl imita pe Nicolae Ceaușescu. Immanuel Kant era numele său de cod.
Eugen Iordănescu este acum în concediu din funcția de director al Camerei de comerț, după ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a interzis să mai exercite această funcție, fiind urmărit penal într-un dosar de spălare de bani.
Eugen Iordănescu este una din cele mai influente persoane din jurul administrației județului Sibiu. Actuala conducere liberală a Consiliului Județean Sibiu și-a manifestat susținerea pentru el public în mai multe rânduri, oferindu-i diferite poziții din care să reprezinte județul.
Conform presei locale, Iordănescu a organizat de altfel, de când Klaus Iohannis era primar, numeroase evenimente la Sibiu, la care șeful statului a participat împreună cu soția.
Adina Silav