3.9 C
București
miercuri, 6 noiembrie 2024 - 1:59
No menu items!

Apa alcalină. Metoda simplă de preparare în casă

spot_img

Apa alcalină, recomandată de medici şi terapeuţi pentru efectele deosebit de benefice asupra sănătăţii, este comercializată de firme care dețin instalații speciale de producere. Vestea bună este că există o metodă extrem de simplă prin care puteți produce apa alcalină în propria bucătărie.

Apa alcalină are pH de 8,5 -9, deci un pH alcalin. PH-ul din mediul intern, din celule dar şi pH-ul lichidelor extracelulare tinde să devină acid prin acumularea de radicali liberi. Aceştia nu doar cresc aciditatea mediului intern, ci perturbă toate funcţiile celulelor, astfel că starea de sănătate este ameninţată. Mai mult decât atât, radicalii liberi de oxigen sau prezenţa oxigenului activ reprezintă o formă de toxicitate atât de serioasă, încât poate modifica structura genelor din organism, crescând riscul de apariţie a cancerului.

Apa alcalină este indicată oricui, cu precădere persoanelor care trăiesc în mediul urban, într-un mediu de viață plin de stres.

Beneficiile

Apa alcalină este benefică pentru fiecare celulă din organism. Iată cele mai importante beneficii ale consumului de apă alcalină, beneficii pe care le puteţi observa uşor în organismul vostru după numai o lună de zile în care consumaţi această apă:

Întăreşte sistemul imunitar;

Previne apariţia cancerului de orice tip;

Întinereşte pielea;

Îmbunătăţeşte digestia şi previne apariţia gastritei şi a ulcerului;

Hidratează intens – organismul nostru absoarbe mult mai repede apa alcalină decât apă obişnuită;

Îmbunătăţeşte odihnă;

Stimulează memoria

Cum se prepară acasă

Este recomandat să folosiți benzi pentru măsurarea pH-ului apei, care se pot găsi în unele farmacii sau în magazinele unde se comercializează filtre de apă.

Banda este necesară pentru că fiecare sursă de apă pe care o folosim este diferită, are un pH diferit, de aceea întâi trebuie stabilită clar cantitatea de ingrediente în funcţie de apa folosită.

Ingrediente

2 L de apă;

O jumătate linguriţă de bicarbonat de sodiu;

O jumătate de linguriţă sare de mare neiodata sau sare de Himalaya;

O jumătate de linguriţă zeamă de lămâie.

Amestecaţi ingredientele şi testaţi pH-ul. Dacă este necesar, adăugaţi treptat bicarbonat de sodiu până obţineţi pH-ul de 8,5-9.

Puteţi folosi apa de la robinet fiartă sau orice alt tip de apă doriţi. Lăsaţi apa peste noapte la frigider sau la temperatura camerei, iar a doua zi este numai bună de băut. Este indicat să depozitaţi apa în sticle şi nu în pet-uri.

Olimpia Diaconiuc