7.8 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 18:01
No menu items!

Andreea Sava (www.andreeasava.ro): Cum să te obișnuiești să mănânci dimineața

spot_img

Multe dintre femeile ocupate au făcut o obișnuință din a sări peste micul dejun. O mare greșeală, care le afectează sănătatea, spun specialiștii.  Andreea Sava – jurnalist, producător de conținut al emisiunii “100 de minute” și producător la “Q&A”, de la Antena 3- este un model nu doar din punct de vedere fizic, ci și pentru modul de viață sănătos, pe care îl promovează acum și pe blogul ei  – www.andreeasava.ro, dedicat, în primul rând, femeilor ocupate.

Andreea vă demonstrează cum, urmând doar trei pași simpli, vă puteți obișnui să mâncați dimineața. Iar Andreea Sava este exemplul perfect că SE POATE.

“Micul dejun este masa cea mai importantă din 2 motive logice:

  •  Ai o zi întreagă înainte și, dacă mănânci corect și suficient dimineața, vei avea suficientă energie deci vei fi mai performant(ă).
  • Având toată ziua în față, ai și timp și activitate suficiente pentru a consuma caloriile respective, deci există mai puține riscuri să te îngrași.

Dincolo de plăcere, mâncatul este o activitate necesară organismului. Deci, dacă te gândești la ea ca la o necesitate și nu ca la o plăcere, îți va veni ușor să-ți construiești regimul rațional. Este absolut logic faptul că ai nevoie de mai multă energie la începutul zilei, când vei avea atâtea de făcut, decât seara când, în principiu, nu mai faci mare lucru și apoi de culci. Nu spune nimeni să nu-ți satisfaci plăcerile culinare, dar o poți face cu cap”, argumentează Andreea.

Cum să te obișnuiești să mănânci dimineața

  1. Impune-ți

„Totul, dar absolut totul în viață se educă. Sunt absolut convinsă de asta. Am avut și eu problema că nu puteam să mănânc dimineața. Pur și simplu nu-mi era foame și parcă stomacul meu chiar respingea orice aliment. M-am obișnuit încet, încet”, scrie Andreea Sava pe blog. Așadar, începe prin a te forța să mănânci ceva, orice. Un biscuit, un fruct, un iaurt, un baton de ciocolată. Orice. Oricât de puțin. Vei vedea că organismul se va regla și te vei trezi, fără să-ți dai seama, cu o foame de lup dimineața.

  1. Mănâncă alimentele care-ți plac

„Uite o idee: satisfă-ți plăcerile culinare dimineața. Îți va fi mai simplu să mănânci când n-ai chef dacă este vorba despre ceva ce-ți place foarte mult. În general dulciurile, INCLUSIV fructele, este cel mai bine să le mănânci în prima parte a zilei. Eu așa procedez”, arată Andreea.

  1. Nu te îndopa seara

Mănâncă fix atât cât să nu-ți fie foame. Avantajul este triplu: nu te vei îngrășa, vei dormi mai bine fiindcă organismul nu va lucra intens la digestie și te vei trezi înfometat(ă).

Amănunte despre ce ar trebui să mâncați dimineața, dar și un exemplu de mic dejun consistent, de la “doctor Menci”, găsiți pe blogul Andreei Sava– www.andreeasava.ro.

R.D.