1.7 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 12:30
No menu items!

Anchetă internă la Spitalul Colțea, după ce un asistent a încercat să vândă sânge

spot_img

transfuzii

Conducerea Spitalului Colţea din Capitală a dispus o anchetă internă în cazul asistentului medical care a sustras o pungă cu sânge destinat unui pacient şi a încercat să o predea unui centru de transfuzii. 

„Conducerea Spitalului Clinic Colţea a aflat cu indignare în cursul zilei de 27.09.2013 de fapta comisă de un salariat al său. Prima măsura de urgenţă luată imediat a fost interzicerea accesului salariatului la pacienţi. Concomitent s-a demarat o anchetă internă care este în curs de derulare şi ale căror concluzii le vom face cunoscute”, au precizat luni reprezentanţii unităţii sanitare.

Totodată, Spitalul Colţea a colaborat cu organele de anchetă, oferind toate datele solicitate. „Conducerea Spitalului Clinic Colţea va lua toate măsurile în această situaţie pe care o considerăm deosebit de gravă şi cu care nu ne-am mai confruntat până în prezent”, au mai spus reprezentanţii unităţii sanitare.

Un asistent de la Spitalul Colțea este cercetat penal după ce a furat o pungă cu sânge destinat unui pacient şi a încercat să o predea unui centru de transfuzii pentru a primi o zi liberă de la serviciu, gratuităţi pe mijloacele de transport în comun şi bonuri valorice de 63 de lei.

Asistentul medical, care se numeşte Petre Filimon şi are 37 de ani, lucrează la Secţia de hematologie a Spitalului Colţea, au explicat surse din poliție.

Potrivit surselor citate, pe 23 septembrie, fiind de serviciu la spital, el a sustras o unitate de sânge care trebuia administrată unui pacient şi a păstrat-o, timp de trei zile, în congelatorul din locuinţa lui. Pe 26 septembrie, asistentul s-a dus cu punga de sânge la un centru de transfuzii din Bucureşti, unde a încercat să o predea, în schimbul beneficiilor acordate unui donator.

Şeful centrului a alertat însă Poliţia, astfel că asistentul a fost reţinut, iar în prezent este cercetat, în stare de libertate, pentru delapidare, punerea în primejdie a unei persoane în neputinţă de a se îngriji şi efectuarea de activităţi privitoare la donarea, colectarea, controlul biologic, prepararea, distribuţia şi administrarea sângelui şi a componentelor sanguine umane, fără autorizare din partea Ministerului Sănătăţii sau în alte condiţii decât cele prevăzute în autorizaţia legală ori fără acreditare pentru activităţile respective.

R.D.