Tot mai mulți români încearcă să-și vândă voucherele de vacanță și publică anunţuri pe site-urile de mică publicitate sau pe reţelele de socializare, aşteptând oferte din partea cumpărătorilor.
De cele mai multe ori, cei care vând voucherele aleg să renunţe la o parte din valoarea lor, pentru a atrage cumpărătorii, astfel că cele mai multe anunțuri fac referire la diferențe de aproximativ 500 de lei între valoarea voucherelor şi suma solicitată de vânzător, scrie bizbrasov.ro.
O parte din vină o poartă şi cei care deţin unităţi de cazare și care acceptă tichetele de vacanţă chiar dacă aceste nu sunt prezentate de către titular. Cei care se întreabă dacă voucherele sunt transmisibile pot găsi răspunsul foarte simplu, accesând turism.gov.ro.
Aceeași sursă explică modul în care aceste documente pot fi folosite legal.
„Odată ce a primit voucherele de la angajator, beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță. Verifică, apoi, dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenție, etc. și plătește pur și simplu cu voucherele. Valoarea totală este de 1.450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei”, se arată pe site-ul turism.gov.ro.
Emanuel Stan