-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 4:24
No menu items!

Ambasada Marii Britanii se implică în proiectul vaccinului dezvoltat la Timișoara de echipa prof. Virgil Păunescu

spot_img

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a discutat la telefon cu profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului de Cercetări OncoGen, unde este în lucru un posibil vaccin anti-COVID-19, se arată într-un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la București. Oficialul britanic a spus că este deschis să sprijine echipa profesorului Păunescu, pentru a împărtăși experiențe cu cercetători din Anglia. Profesorul Păunescu este anchetat, după ce și-a inoculat un vaccin dezvoltat de echipa sa.

„Ştim că drumul către un vaccin anti-COVID-19 este plin de provocări şi trebuie să fie un efort în condiţii de urgenţă, care să implice guverne, sectorul farmaceutic şi comunitatea oamenilor de ştiinţă din lumea întreagă. În acest context, Guvernul britanic a donat 388 de milioane de lire sterline pentru vaccinuri, teste şi tratamente, iar pe 4 mai a fost una din gazdele conferinţei mondiale a donatorilor, la care au fost strânse 6,5 miliarde de lire sterline din partea guvernelor din lumea întreagă„, a afirmat Andrew Noble, potrivit unui comunicat al Ambasadei Regatului Unit în România.

El a vorbit despre demersuri viitoare, alături de centrul român.

„Am apreciat oportunitatea de a afla de la domnul profesor Păunescu despre evoluţia testelor pentru vaccinul său şi suntem deschişi să sprijinim echipa sa pentru a intra în contact cu cercetători britanici, astfel încât să împărtăşească experienţe„, a adăugat diplomatul.

De asemenea, Noble a subliniat că „România ar trebui să fie mândră că a produs un potenţial vaccin, care va contribui la o mai mare cunoaştere a virusului”.

„Finanţarea adecvată pentru cercetarea în domeniul vaccinurilor şi împărtăşirea cunoştinţelor în domeniu sunt singurele elemente care pot învinge acest virus”, a menţionat ambasadorul.