3.1 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 6:27
No menu items!

Alina Gorghiu, mesaj la bilanţul DNA: Îmi doresc să gestionaţi anul 2024 ca o instituţie de elită, să ignoraţi zgomotul de fond care va fi destul de puternic

spot_img

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat luni, la bilanţul DNA, că îşi doreşte ca instituţia să gestioneze anul 2024 ca o instituţie de elită, şi să ignore zgomotul de fond care va fi destul de puternic. Alina Gorghiu a ţinut să precizeze că cere performanţă, dar nu neapărat prin cantitate ci este foarte important ca DNA să urmărească calitatea dosarelor, confirmată de soluţii obţinute în instanţă.

”Suntem la începutul unui an foarte important pentru societatea noastră, un an care va fi marcat de toate tipurile de alegeri posibil,e cu foarte multe provocări. Ce îmi doresc de la instituţia dvs? Îmi doresc să gestionaţi anul 2024 ca o instituţie de elită, îmi doresc să ignoraţi zgomotul de fond care va fi destul de puternic. Nu vă cer doar să vă faceţi datoria ci vă rog (.) sa faceţi performanţă, iar performanţa în opinia mea nu are la bază neapărat sau exclusiv criteriul cantitativ. În realizarea obiectivelor, cred că este foarte important să urmăriţi calitatea dosarelor, confirmată de soluţii obţinute în instanţă”, a transmis ministrul în cadrul evenimentului.

Alina Gorghiu a mai spus că ”lupta anticorupţie rămâne indiferent de tensiunile sociale sau preocupările generate de contextul politic o preocupare la nivelul Guvernului României, iar măsurile luate până în acest moment au reafirmat angajamentul Ministerului Justiţiei în direcţia unui act de justiţie eficient şi de calitate”.

”Combaterea eficientă a corupţiei, a marii corupţii în România, a fost, este şi va rămâne o temă de mare interes pentru noi toţi, pentru cetăţenii din România, pentru că în final ei sunt beneficiarii demersurilor pe care procurorii le fac. Majoritatea sesizărilor provin în continuare de la persoane fizice şi juridice, aproximativ 74 de procente din totalul sesizărilor, lucru care poate să demonstreze menţinerea încrederii cetăţenilor în DNA, dar îmcrederea vine la pachet şi cu o foarte mare responsabilitate”, a ţinut să menţioneze Gorghiu.

Ea a dat ca exemplu remarca care apare des: ”bine, l-au prins şi pe respectivul, un corupt, ticălos, face ani de puşcărie dar ştie că rămâne cu banii furaţi”.

”E o remarcă care arată un sentiment comun în rândurile publicului, des întâlnit în spaţiul publuic, de aceea trebuie să remarc preocuparea procurorilor DNA pentru aplicarea de măsuri asigurătorii şi recuperarea prejudiciului infracţional. Am văzut că aţi instituit măsuri în mai mult de jumătate de dosare. Vă încurajez să continuaţi, mai ales că jumătate din ceea ce se confiscă se poate întoarce în societate sub forma demersurilor de prevenire a criminalităţii sau sprijinirea victimelor infracţiunilor”, a spus Alina Gorghiu.

Ministrul a mai afirmat că anul trecut s-au produs multe schimbări la nivelul DNA.

”Aţi început un mandat nou, cu o echipă managerială care şi-a asumat o misiune nouă de restartare a mecanismului de luptă anticorupţie, cu o nouă viziune. Mie îmi place cum sună DNA 2.0, vă mărturisesc, sună fresh, sună bine. Îmi doresc această viziune de dezvoltare instituţională a Direcţiei propusă de procurorul şef să fie cât mai repede implementată”, a completat Gorghiu, informează News.ro.

D.Constantin