2 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 12:57
No menu items!

Alexandru Rafila: „Virusul Delta NU este mai agresiv la copii, ponderea ratei de infectare e în altă parte”

spot_img

Medicul Alexandru Rafila demontează acreditarea ideii că virusul Delta este mai agresiv la copii, că s-au înregistrat, în acest val 4, mai multe cazuri grave la cei sub 18 ani, argumentând, astfel, că în continuare, școlile trebuie ținute deschise.

S-a încercat acreditarea acestei idei şi continuă această încercare, să se spună că e mai agresiv virusul faţă de copii, virusul Delta, că sunt foarte multe cazuri grave, sunt mulţi care ajung la ATI. Cifrele afirmate şi de conducerea INSP îi contrazic pe aceşti oameni şi doar 3-4% din cazurile spitalizate sunt copii şi tineri între 0 şi 18 ani şi 1,5% din cazurile de ATI sunt copii şi adolescenţi între 0 şi 18 ani. Iar această categorie de persoane reprezintă cel puţin 25 la sută din populaţia României. E clar că ponderea este în altă parte„, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

Întrebat dacă faptul că şcolile au fost lăsate deschise indiferent de numărul de cazuri este un lucru bun sau rău, Rafila a răspuns că este de acord cu această măsură. Rafila a mai afirmat că şcoala nu se închide pentru a proteja copiii, ci pe cei care sunt în jurul lor şi nu sunt vaccinaţi.

„Cele mai sigure şcoli vor fi cele în care părinţii şi familia apropiată copilului, cu care el convieţuieşte, vor fi vaccinaţi. Sigur, şi cadrele didactice sau personalul nedidactic. Dar riscul pentru copil să se îmbolnăvească şi să transmită la şcoală altui copil infecţia care poate să o ducă acasă, de exemplu, nu va mai exista, pentru că dacă toţi adulţii din jurul copiilor vor fi vaccinaţi, riscul – sigur, nu este imposibil, există şi persoane vaccinate care fac infecţia – dar riscul scade. Asta trebuie să înţelegem, că prin faptul că există adulţi care refuză să se vacineze limităm, indirect sau direct, dreptul copiilor la dezvoltare corespunzătoare”, a conchis medicul Alexandru Rafila.

E. Stan