Carne de curcan cu reziduuri de antibiotic ar fi ajuns în Germania de la o fermă din România, fiind trimisă o notificare în acest sens prin Sistemul Rapid de Alertă, a anunțat, miercuri, vicepreşedintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu.
Potrivit lui Mănăstireanu, după primirea alertei, inspectorii sanitar-veterinari s-au dus la unitatea incriminată pentru a face o anchetă privind carnea de curcan care a plecat la export intracomunitar. Vicepreşedintele ANSVSA a mai spus că, după finalizarea anchetei, se poate spune unde a ajuns carnea de curcan despre care există suspiciuni că ar avea reziduuri de antibiotic.
Vicepreședintele ANSVSA a precizat că inspectorii sanitar-veterinari vor preleva probe care vor fi trimise la laborator, iar în patru-şapte zile s-ar putea anunţa rezultatele testelor şi verificărilor făcute.
R.D.