Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a confirmat vineri, pentru Agerpres, că a renunţat la Serviciul de Protecție și Pază.
Miercuri, la începutul şedinţei de guvern, premierul Viorica Dăncilă anunţa că nu vrea să beneficieze de protecţia SPP. În aceeaşi zi, vicepremierul Paul Stănescu susţinea că Lucian Pahonţu, şeful SPP, i-a transmis printr-un „prieten” că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va fi ‘executat’ şi că el ar putea prelua „şi partidul chiar”.
Tăriceanu declara, tot atunci, că, dacă premierul Viorica Dăncilă a luat decizia de a renunţa la SPP, aceasta se aplică întregului Cabinet, însă preciza că, prin prisma experienţei sale cu SPP, are cuvinte de apreciere pentru instituţie şi oamenii acesteia. El arăta că „nu se pune problema utilităţii instituţiei”, dar cele semnalate „nu pot fi trecute cu vederea”. Ulterior, el a spus că SPP ar trebui să se afle în subordinea Ministerului de Interne, şi nu a şefului statului.
Deciziile celor doi oameni de stat vin ca urmare a declarațiilor publice făcute de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cu referire la șeful SPP, Lucian Pahonțu, pe care l-a numit „personajul veninos”, care deține informații despre numeroși foști sau actuali demnitari și care a transmis prin intermediari amenințări la adresa șefului PSD.
Valeriu Motoc