4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 16:13
No menu items!

Agricover Credit IFN anunță un profit de 11,2 mil. lei pentru 2012

spot_img

Agricover Credit IFN anunță un profit de 11,2 mil. lei pentru 2012

Profitul net al Agricover Credit IFN, singura instituție financiară non-bancară specializată exclusiv pe finanțarea agriculturii, a atins în 2012 valoarea de 11,2 milioane de lei, în creștere cu 46% față de anul anterior, datorită dezvoltării portofoliului de clienți și a unui model de business adaptat la specificul fermierilor.

Valoarea creditelor acordate a avansat până la 413 milioane de lei, cu 38% mai mult decât în 2011, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Robert Rekkers (foto), directorul general al Agricover Credit IFN, spune că apartenența instituției la grupul Agricover, specializat în agricultură, ajută la identificarea problemelor fermierilor.

”Aceștia au nevoie de capital de lucru și resurse pentru investiții, iar noi dispunem de lichiditățile necesare datorită fondurilor proprii, a parteneriatelor cu băncile si cu fondurile internaționale”, a afirmat Rekkers.

Rata de solvabilitate a instituției este de 28,4%, iar rata creditelor neperformante cu restanțe mai mari de 90 de zile este de 1,3% din totalul creditelor.

Obținerea finanțării depinde de o serie de condiții precum suprafața terenului deținut, experiența și vârsta fermierului, dar și dotarea de care dispune ferma.

Pentru 2013, compania estimează o creștere a plasamentelor cu 33% față de anul precedent și atragerea a cel putin 400 de clienți noi, inclusiv prin produse noi.

”În ceea ce privește finanțarea agriculturii, vedem o creștere importantă de cerere în 2013 și sperăm că va fi chiar un an bun în termeni de plasamente, deși contextul economic în România rămâne fragil”, a mai spus Rekkers.

În afara serviciilor de finanțare, Agricover mai derulează afaceri în servicii tehnice pentru agricultură, silozuri, distribuție de motorină pentru ferme și comerț cu animale și carne. Grupul are în portofoliu peste 3.500 de fermieri în România şi Bulgaria și peste 100 de procesatori.

Vlad Bârleanu