Primarul reales al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, afirmă că efectele stării de incompatibilitate în care s-a aflat au încetat, astfel încât este convinsă că instanţele de judecată îi vor valida mandatul. Astrid Fodor se află pe lista Agenţiei Naţionale de Integritate cu persoane care au interdicţia de a mai ocupa o funcţie publică pe o durată de trei ani.
În mai 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Astrid Fodor s-a aflat în starea de incompatibilitate, în perioada septembrie 2012 – iulie 2014, pe vremea când era viceprimar al municipiului Sibiu.
Astrid Fodor declară însă că are o decizie definitivă a Tribunalului Sibiu, care constată că efectele stării de incompatibilitate au încetat în anul 2016, astfel încât ea poate fi validată în funcţia de primar, potrivit Agerpres.
De asemenea, ea susţine că ordinul de încetare a mandatului de primar, semnat de prefectul de Sibiu în anul 2019, a fost suspendat de către Tribunalul Sibiu.
Astrid Fodor a candidat, pe 27 septembrie, pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, câştigând alegerile cu 43,05%, înainte liberalului Adrian Bibu, care a obţinut 31,13% din voturi.
Potrivit ANI, Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu. De asemenea, Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate şi ca urmare a deţinerii calităţii de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu, în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, încălcând astfel dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003.