7.8 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 17:35
No menu items!

Adrian Năstase, din nou în fața Curții Supreme: „Aş vrea să termin cu toate poveştile de hărţuire care durează de 9 ani” UPDATE

spot_img

Adrian Nastase_SZ

  • UPDATE

Avocaţii soţilor Adrian şi Daniela Năstase au făcut, luni, o cerere de recuzare a preşedintelui completului de cinci judecători, Ionuţ Matei, vicepreşedinte al Curții Supreme, pe motiv că acesta s-a pronunţat în dosarul „Trofeul calităţii” şi a stabilit o pedeapsă cu executare în cazul fostului premier.

Cererea avocaților a fost însă respinsă, astfel că judecătorul Ionuţ Matei rămâne în completul de cinci magistraţi al Curții Supreme care judecă recursul în dosarul „Zambaccian”.

Fostul premier Adrian Năstase și soția sa, Daniela Năstase, s-au prezentat luni în fața magistraților Curții Supreme care judecă dosarul „Zambaccian”. Înainte de a intra în sala de judecată, Adrian Năstase a declarat că „aceste poveşti de hărţuire durează de nouă ani”.

„Aş vrea să termin cu toate poveştile de hărţuire care durează de nouă ani de zile”, a spus Adrian Năstase, luni dimineaţă, când a ajuns la Curtea Supremă.

Magistrații Curții Supremă judecă luni un nou termen în dosarul „Zambaccian” în care Adrian și Dana Năstase sunt acuzaţi de corupţie.

Contestaţiile făcute de Adrian şi Dana Năstase, precum şi de ceilalţi inculpaţi în cazul pedepselor dispuse pe 30 martie 2012 în dosarul „Zambaccian” sunt judecate de un complet de cinci judecători al Curții Supreme format din vicepreşedintele Curții Supreme Ionuţ Matei (președintele completului), Ioana Bogdan, Angela Dragne, Luminiţa Zglimbea şi Cristina Rotaru.

Soţii Năstase au fost condamnaţi anul trecut, la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce au fost acuzaţi că au achiziţionat numeroase bunuri provenind din China.

La audierile care au avut loc la termenul precedent al procesului, Dana Năstase a susţinut că fostul consul la României la Shanghai, Ioan Păun, era ofiţer sub acoperire.

R.D.