6.1 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 21:55
No menu items!

Adevărul despre refugiați care este ignorat

spot_img

Un raport dat publicității recent de Uniunea Europeană arată un adevăr care ridică mari semne de întrebare asupra crizei refugiților.

Oficiul European de Statistică (Eurostat) a procesat datele celor 213.000 sosiți începând cu luna aprilie și arată că, în ciuda mediatizarii valului de refugiați din Siria din cauze politice, migranții din această țară reprezintă doar o cincime din numărul total al celor care caută un trai mai bun în Europa de Vest.

Reprezentanţii UE spun că, din totalul de 213.000 de refugiaţi ce au ajuns pe teritoriul Europeim doar 44.000 provin din Siria. Datele, înregistrate de Uniunea Europeană din aprilie şi până în iunie arata că 213.000 de oameni au fugit de razboiele civile din zonele de conflict, în căutarea unui trai mai bun pe continentul european, însă numărul sirienilor este mult mai mic faţă de cum a fost arătat de presă internaţională.

Aceste cifre arata că mai puţin de un sfert din numărul total de refugiaţi provine din Siria. De fapt, mulţi dintre cei care au fugit către Europa sunt din alte zone de conflict şi un număr tot mai mare îşi risca viaţa pentru a veni în Europa, mulţi din motive financiare

David Cameron
prim-ministrul Marii Britanii

Cifrele publicate de Eurostat, agenţia de statistică a Uniunii Europene arată că migraţia înregistrată între aprilie şi iunie s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, numărul afganilor ce cauta azil s-a mărit de peste patru ori,de la 6.300 în 2014 la 27.000 în 2015. În plus, peste 17.000 de oameni din Albania au cerut ajutorul statelor europene, chiar dacă ţara nu este implicată în niciun război civil. Altee 13.900 de cereri de azil au venit din partea oamenilor din Irak, loviţi de teroarea Statului Islamic, la fel ca în cazul sirienilor.

Peste jumătate de milion de imigranţi au ajuns în ţările europene în 2015, dintre care 156.000 doar în luna august. În loc să ceară azil în primele state membre UE, majoritatea s-a îndreptat spre statele vestice sau nordice, mai bogate.

Această criză majoră s-a lăsat cu aproape 3.000 de victime, multe dintre ele sfârşind înecate în Marea Mediterană, în încercarea de a ajunge pe bătrânul continent.

Din numărul total de emigranţi, peste 250.000 au ajuns în Grecia sau Italia, state ce se pregătesc deja să închidă graniţele dacă valul de oameni va continua să sosească aici.

Emanuel Stan