Pus sub control judiciar după ce a dat cu mașina peste un polițist, în fața Gării de Nord, Bogdan Florin Mardale se dovedește a fi un tânăr bine împins în carieră de puterea familiei. El este fiul unui expert superior din cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar la 20 de ani a fost angajat ca secretar personal al președintelui Institutului Național de Statistică, poziție care nu impunea decât studii mediii, după cum au explicat reprezentanții instituției pentru Libertatea, fără a preciza însă și ce l-a recomandat pe acest tânăr în mod particular. În 2017, președintele INS era tot Tudorel Andrei, cel care ocupă poziția din 18 ianuarie 2013.
Tânărul de 23 de ani care a lovit cu mașina un polițist care-i ceruse actele a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.
Polițiștii din sindicatul Europol se temeau însă că acest caz va fi mușamalizat, nu doar pentru că băiatul și-a sunat tatăl să-i ceară iertare după ce l-a lovit pe polițist, ci mai ales pentru că tatăl tânărului, angajat al Guvernului României, ar fi intervenit pentru a-l scăpa de dosarul penal.
Scenele, surprise de o cameră de supraveghere, au stat la baza acuzațiilor de ultraj, iar relatarea polițistului a conturat coportamentul ostentativ agresiv al tânărului, care a refuzat să se legitimeze și apoi a fugit cu mașina, avariind alte autoturisme în timpul ce era urmărit de poliție
Florin Marcu, agentul lovit, a relatat pentru ProTV cum tânărul „a trecut pe roşu, n-a mai ţinut cont de semafoare, de nimic. Am ajuns pe o stradă înfundată, el l-a sunat pe tatăl lui şi i-a spus: Tata, am dat peste un poliţist te rog să mă ierți″.
Conform unor surse din cadrul poliţiei, şoferul, Bogdan Mardele în vârstă de 23 de ani din Alexandria nu consumase alcool şi nici droguri în momentul accidentului. La audieri, şoferul a negat acuzațiile şi a mărturisit că nu l-a văzut pe agentul de poliţie în stradă şi că nu a avut nicio intenţie să-l lovească.
După prima tură de audieri, tânărul a fost lăsat să plece acasă. Iniţial, spun reprezentanii Sindicatului Europol, procurorul a considerat că ar fi vorba despre vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului.
Cosmin Andreica, Europol: ″Vorbim despre un procuror care nu s-a prezentat la sediul poliţiei pentru a încadra fapta ca ultraj. A vazut imaginile şi a spus că pentru aşa ceva nu vine la poliţie. Tatăl băiatului s-a prezentat la sediul poliţiei fluturând legitimaţia de serviciu şi afirmând că e angajat al secretariatui general al guvernului″.
Polițistul a mers pe cont propriu la INML pentru a-i fi eliberat un certificat, iar suspectul s-a ales cu obligația de a se prezenta periodic la Inspectoratul de Poliție Teleorman, dar si interdicția de a părăsi țara. În plus, nu are voie să ia legătura, direct sau prin intermediari, cu subofițerul și cu familia acestuia.