-1.3 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 9:13
No menu items!

Accidentul din Muntenegru: Şase dintre răniţii internaţi la Floreasca, la terapie intensivă

spot_img

Șase dintre răniții internați la Floreasca, la terapie intensivă

Şase dintre răniții în accidentul din Muntenegru și internaţi la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, din Capitală, sunt la Secția de Terapie Intensivă, în stare gravă, dar stabilă. Unul dintre ei se află însă în stare foarte gravă, a declarat, joi, medicul Raluca Moldoveanu.

Potrivit reprezentantului spitalului, alţi doi răniţi sunt la post-operator, la Clinica de Chirurgie. „Sunt echilibraţi, iar funcţiile lor vitale sunt în parametrii normali”, a precizat dr. Moldoveanu. Potrivit acesteia, alţi doi răniţi internaţi la Floreasca se află la Secţia Ortopedie, unul dintre ei cu evoluţie post-operatorie favorabilă, iar celălalt este programat sâmbătă pentru tratamentul chirurgical al leziunilor ortopedice.

Moldoveanu a adăugat că starea de sănătate a răniţilor din accident aduşi la Floreasca nu s-a agravat de la internare şi că nu poate da mai multe informaţii, deoarece familiile acestora nu permit „personalizarea cazului”.

Alți cinci răniţi în accidentul de autocar din Muntenegru ar putea fi externaţi, începând de vineri, de la Spitalul Universitar din Capitală, în timp ce starea celorlalți doi pacienți aduși la aceeași unitate medicală și internați la Secția de Terapie Intensivă se menţine critică, după cum a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al acestui spital, dr. Leo Grecescu.

Cei cinci care ar putea fi externaţi de vineri se află în secţiile de Chirurgie Plastică (trei), Ortopedie (unul) şi Chirurgie Toracică (unul), iar starea lor este bună. Dr. Grecescu a precizat că, vineri ar putea părăsi spitalul unul sau doi pacienţi.

La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar au fost internați șase pacienţi, patru dintre ei fiind în stare bună, potrivit sursei citate.

Alte două femei care s-au aflat în autocarul prăbuşit în Muntenegru „sunt externabile” şi ar putea ieşi joi din spital, însă acest lucru depinde de starea lor psihică, dat fiind şocul de după accident, a declarat, la rândul lui, directorul medical al Spitalului Elias din Capitală, dr. Dana Safta.

„Evoluţia celor două paciente care au suferit contuzii este bună, starea lor fizică este foarte bună. Problema este şocul psihic, care este mai puternic astăzi (joi – n.r. ) decât ieri (miercuri – n.r.). Eu, ca om, nu le-aş da drumul astăzi, ca să le ofer mai mult suport din acest punct de vedere”, a declarat Safta, potrivit căreia consilierea psihologică în astfel de cazuri poate dura mai multe zile.

În privinţa alte paciente aflate la terapie intesivă, directorul medical de la Elias a mai precizat că starea acesteia s-a ameliorat evident şi nu au apărut complicaţii. „A avut o contuzie toracică. Nu ştim cât va mai sta în spital”, a spus dr. Safta.

O altă pacientă, internată la Elias în urma unui accident de alpinism suferit tot în Muntenegru, se afla, joi dimineaţă, în sala de operaţie, după ce i-au fost procurate protezele necesare.

La Elias au fost internaţi cinci răniţi din Muntenegru, unul dintre aceştia, o tânără de 26 de ani din Cluj, fiind externată miercuri.

Ceilalţi 25 de răniţi din accidentul de autocar produs în Muntenegru sunt internaţi la spitalele Universitar (11), Floreasca (10) şi Bagdasar-Arseni (patru). Trei dintre aceştia, respectiv doi de la Universitar şi unul de la Floreasca, se află în stare foarte gravă, fiind în comă.

Andrei Tudor