3 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 23:58
No menu items!

8 preparate care ar trebui consumate reci pentru a nu ne îmbolnăvi

spot_img

Bucătăria modernă implică deseori cuptorul cu microunde, folosit pentru a găti semipreparatele, dar și pentru a încălzi mâncarea. Specialiștii susțin însă că , prin reîncălzire, anomite alimentele pot deveni toxice.

Potrivit Agenției britanice pentru Standarde în Mâncare, trebuie să evităm să încălzim unele preparate pentru a nu ne afecta bunul mers al corpului și pentru a nu petrece restul zilei la toaletă, relatează “The Mirror”.

Opt alimente care, odată preparate, nu se reîncălzesc:

Țelina – supa este mai gustoasă cu țelină, însă atunci când o reîncălziți, scoateți țelina din ea. Nitrații din legumă pot fi o problemă, întrucât căldura îi poate transforma în substanțe toxice.

Ouăle – preparatele care conțin ou pot fi reîncălzite în siguranță, însă feriți-vă de ouăle fierte sau amestecate – reîncălzirea lor vă poate îmbolnăvi.

Spanacul – asemenea țelinei, nitraților din el „nu le place” să fie reîncălziți și pot deveni cancerigeni.

Ciupercile – trebuie mâncate la scurt timp de la gătire. Aceasta este o regulă simplă pentru a nu cauza stomacului din cauza proteinelor deteriorate din ele.

Cartofii – dacă sunt lăsați să se răcească la temperatura camerei și apoi sunt băgați la frigider pot fi mediul ideal pentru apariția botulismului, iar la reîncălzire riscul crește.

Puiul – reîncălzirea carnii de pui, după ce a fost ținută în frigider, poate cauza probleme digestive.

Sfecla – bogată în nitriți, această legumă poate cauza dureri de burtă, așa că este mai bine să fie consumată rece, dupa ce a fost gătită.

Orezul – este una dintre cele mai reîncălzite mâncăruri, însă poate deveni toxic dupa reîncălzire. Potrivit specialiștilor, cu cât lăsați orezul să stea mai mult la cuptor, cu atât se multiplică bacteriile care vă pot pune în pericol sănătatea.