Mai multe studii au fost făcute asupra obiceiurilor proaste sau acțiunilor nefericite pe care alegi să le faci în viață, dar care au o mare influență asupra stării fizice a minții, astfel că îți “programează” sărăcia.
Sunt obiceiuri pe care trebuie să le excluzi din viață, să le ignori, să încerci să scapi de ele sau să te ții departe, pentru că îți aduc doar neplăceri.
1. Obiceiul de a cere compătimire
Primele semne ale sărăciei apar atunci când începi să te plângi prea des de soarta nefericită pe care o ai și ceri compătimirea celor din jur. Nu ai silueta potrivită, nu ai salariul dorit, nu ai studiile pe care ți le-ai dorit, nu ai casa pe care o visezi, nu e vremea dorită. Totul, absolut totul din jurul tău îți pare a fi un motiv bun pentru a cere milă și compătimire pentru viața pe care o ai.
Mai mult decât atât, oamenii care obișnuiesc să se plângă mereu își pierd atenția celor din jur. Nu se poate să-ți fie milă de cineva la nesfârșit, pentru că și acel cineva trebuie să facă ceva pentru a-și schimba viața.
2. Obiceiul de a face economii din orice
Dacă primul lucru pe care îl faci atunci când mergi într-un magazin este să cauți sectorul cu reduceri, dacă ești convins că oricare dintre colegii tăi au un salariu mai mare fără să aibă niciun merit, nu împrumuți bani niciodată nimănui, nu lași bacșiș chelnerului, mai mult decât atât, nu vrei să ai un copil motivând “cheltuielile în plus”, cel mai probabil, obiceiurile care te duc la sărăcie sunt deja în sângele tău.
Analiștii spun că intenția spre o economisire totală e un semn al unei griji iraționale, iar asta demonstrează că individul nu are o balanță între venit și cheltuieli.
3. Obiceiul de a-i analiza pe toți „prin bani”
Doar oamenii care s-au auto-programat la sărăcie, consideră că poți fi fericit doar dacă ai un salariu cu multe zerouri. Ei mai cred că nu te poți bucura de viață dacă nu ai haine scumpe, o vilă și o mașină de lux. Sociologii au stabilit că la întrebarea „Ce ai nevoie pentru a fi fericit?”, doar oamenii sărăci încep să enumere bunuri materiale. Oamenii bogați, de exemplu, spun că dragostea adevărată și prietenia sunt de ajuns pentru a-i face fericiți.
4. Obiceiul de a intra în panică atunci când se termină banii
Pulsul tău crește doar la gândul că ai putea să îți pierzi locul de muncă, acesta poate fi un semn că deja începi să te pregătești de sărăcie. Oamenii bogați nu pun accentul pe bani – azi au bani, mâine nu. Și așa de fiecare dată.
5. Obiceiul de a cheltui mai mult decât câștigi
Ai două locuri de muncă dar banii oricum nu-ți ajung? Ar fi timpul să schimbi ceva! Dacă o persoană nu vede diferența dintre un credit și altul, atunci cu siguranță, bogat nu va fi niciodată.
6. Obiceiul de a face o muncă care nu-ți place
Dacă nu eu, atunci cine? Psihologii afirmă că oamenii care fac lucruri care nu le plac, sunt pregătiți potențial pentru insuccese și sărăcie. Cauza este sentimentul care apare și se generalizează în mintea celui care face în mod frecvent lucruri care nu îi plac.
7. Obiceiul de a sta departe de familie
Cei mai mari ghinioniști sunt cei care se îndepărtează de familie. „De ce trebuie să-mi sun soacra? Are nevoie, să mă sune…”, „Tată, îți amintești când m-ai certat de față cu toți vecinii? Atunci aveam doar patru ani, dar eu nu am uitat…” Familia în care poți găsi susținere, liniște, înțelegere pentru orice lucru din viața de zi cu zi este secretul fericirii. Familia este cea mai mare bogăție.
dozadesucces.ro