2.7 C
București
joi, 26 decembrie 2024 - 16:16
No menu items!

7 lucruri neștiute despre „meteoritul” Piedone

spot_img

Europarlamentarul Rareș Bogdan a explicat marți seară motivele pentru care PNL și PSD nu vor merge cu un candidat comun la Primăria Capitalei, spunând despre Cristian Popescu Piedone că este un „meteorit”. 

Ascensiunea rapidă a lui Piedone în sondaje îi lasă în căutare de replici pe unii lideri politici. Totuși, Rareș Bogdan s-a încumetat la o serie de declarații pe temă: 

Am văzut un meteorit, domnul Cristian Popescu Piedone, are peste 30%. Cert e că în acest moment, din cercetările pe care le avem, o parte din electoratul PNL, 23-24% e îndreptat spre Nicușor Dan. (…) Ce e interesant e că, în cazul unei candidaturi din partea doamnei Firea, electoratul liberal se mută spre Nicușor Dan, iar doamna Firea ar lua de la bazinul PNL destul de puțin. Chestiunea se întâmplă și dacă e candidat PNL, chiar dacă PSD are bazin mai mare la București, e un electorat care se mută într-o proporție destul de mare spre Popescu Piedone, rapid. Deocamdată nu am văzut transferurile de votanți de la sectoare”. 

În această lumină, ”Sursa Zilei” vă prezintă 7 lucruri neștiute despre meteoriți:

  1. Burduja Sr. e de neconsolat. Un meteorit a ucis toți dinozaurii, în urmă cu mai bine de 65 de milioane de ani. Acum, alt meteorit amenință să ucidă visurile edilitare ale fiului său, deși acesta este doar urmaș de dinozaur. 
  2. Se numesc meteoriți doar asteroizii care ajung pe Terra. Prin urmare, putem înțelege că Rareș Bogdan este convins că Sebastian Burduja va da de pământ cu Piedone, chiar dacă primul visează la 26-27%, în timp ce Piedone e cotat în prezent la peste 30%. 
  3. Când ajung pe pământ, meteoriții formează cratere. PNL, obișnuit cu gropile, nu se lasă intimidat de această perspectivă. 
  4. Toți meteoriții care au ajuns pe pământ au vârste de milioane de ani. Cei tineri, mult mai firavi, sunt numiți de oamenii de știință „invizoace spațiale”. Nu vă lăsați păcăliți: invizoacele spațiale sunt deosebit de periculoase. Deși mici, îți pot intra în ochi – mai ales când sunt propulsate cu insistență de un partid. 
  5. Meteoriții maturi, ca Piedone, sunt obișnuiți să ia foc la intrarea în atmosferă. Pericolul real este ca, în prezența unor gaze sau compuși alcoolici, flăcările să scape de sub control. 
  6. Meteoriții se formează prin comasarea resturilor și particulelor de materie rezultate în urma coliziunii sau dezintegrării a două comete. Și „meteoritul” Piedone a apărut tot în urma comasării, ca urmare a dezintegrării cometelor partinice incapabile să dea un candidat comun fără a-și strica celelalte socoteli cosmice. 
  7. Asteroizii pe cale să devină meteoriți (adică amenință să lovească pământul) pot fi contracarați. Este nevoie doar ca actorii Bruce Willis, Ben Affleck, Liv Tyler și Billy Bob Thornton să se reunească în filmul Armageddon 2. 

Elena Cristea