Chiar dacă sezonul rece nu te îndeamnă să mănânci prea multe legume, te provocăm să încerci ingrediente pe care le găsesti acum pe tarabe și în magazine și să le transformi în salate sățioase pentru zilele de iarnă, arată foodstory.ro.
Salată răcoroasă cu portocale și măsline
Câteva frunze proaspete de mentă și coriandru îi vor da acestei salate aromă mediteraneană. Pune-o pe masă lângă friptură de miel și nu vei da greș. Acidul portocalelor și gustul lor acrișor vor face carnea de miel mai ușor de digerat și mai plăcută la gust.
Ingrediente: busuioc, sare, coriandru proaspăt, tocat, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de uleiu de măsline, 2 linguri măsline negre, feliate, 4 portocale zemoase, de mărime medie, 2 linguri mentă proaspătă, tocată.
Metoda de preparare: Curăță portocalele de coajă și de membrana albă (amăruie). Feliază-le subțire cu un cuțit. Pune într-un castron feliile și zeama scursă. Adaugă menta proaspătă, măslinele și usturoiul. Asezonează cu coriandru, sare și piper. Într-o ceașcă amestecă uleiul de măsline cu zahărul și toarnă peste ingrediente.
Amestecă totul ușor și lasă la rece pentru 10 minute.
Salată cu fasole boabe, ton și radicchio
O salata colorată, perfectă pentru prânzul de weekend sau cina din timpul săptămânii.
Ingrediente: frunze de pătrunjel pentru décor, piper, sare, 1 conservă ton, 2 tulpini de țelină tăiate fâșii, 1 bucată de radicchio medie, 600g fasole albă, 1 cățel de usturoi zdrobit, jumătate de oțet de vin, 3 linguri suc proaspăt de lămâie, 120 ml ulei de măsline, 1 legătură mică pătrunjel tocat mărunt
Metoda de preparare: Amestecă toate ingredinentele pentru vinegreta într-un robot de bucătărie până când se omogenizează și condimentează cu sare și piper. Rupe frunzele de radicchio în bucăți mari, pune-le într-un bol cu fasolea boabe și țelina și amestecă-le cu vinegreta. Mai adaugă sare și piper dacă e nevoie. Adaugă deasupra bucăți de ton și decorează cu frunze de pătrunjel.
Salată cu mandarine și alune de pădure
O salată răcoroasă, dar consistentă, cu un dressing dulce cu muștar și miere.
Ingrediente: o jumătate de linguriță boia dulce, 1 linguriță muștar boabe, 60ml ulei de măsline, 50g miere, 30ml oțet, 100g alune de pădure, 3 fire ceapă verde, 2 mandarine, 200g bacon, 1 salată verde, sare
Metoda de preparare: Într-o tigaie încinsă prăjește fără ulei baconul până când se rumenește și devine ușor crocant. Scoate-l la scurs pe șervețele de hârtie și apoi taie-l mărunt. Amestecă într-un recipient cu capac oțetul, mierea, uleiul, muștarul, boiaua și sarea. Închide și scutură bine până când se omogenizează mierea. Spală salata și rupe frunzele în bucățele. Curăță mandarinele și fiecare felie în parte curăț-o de coajă astfel încât să îți rămână numai pulpa. Coaja este amară și va schimba gustul salatei.Într-un bol amestecă frunzele de salată, mandarinele, ceapa verde tocată mărunt, baconul tocat și alunele de pădure. Toarnă deasupra dressing-ul și mai amestecă o dată.
Servește salata cu felii de pâine integrală prăjite.
C.A.