-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 4:17
No menu items!

2 ani și 6 luni cu suspendare pentru medicul Burnei, de la Spitalul „Marie Curie”

spot_img

Medicul Gheorghe Burnei, de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, a fost condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni cu suspendare de Curtea de Apel București, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

În primă instanță, el fusese condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Magistrații au mai decis reducerea perioadei de interzicere a drepturilor de la 5 ani, la 2 ani, și a numărului de zile de muncă în folosul comunității la jumătate, de la 120 la 60.

Instanța l-a achitat, însă pentru acuzația de primire de foloase necuvenite.

În decembrie 2019, Tribunalul București îl condamnase pe medicul Gheorghe Burnei la 3 ani de închisoare cu suspendare. Totodată, instanța îi interzicea, pe o perioadă de 5 ani, exercitarea profesiei de medic în sistemul public de sănătate şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.

Anchetatorii au găsit în biroul medicului de la Spitalul „Marie Curie” sumele de 13.343 de lei, 5.015 de euro şi 750 de dolari, bani ce ar fi fost primiţi de la părinţii copiilor operaţi, drept mită. Cea mai mare sumă cerută de Burnei a fost de 18.000 de lei, bani pe care i-ar fi primit sub formă de donație pentru tipărirea unei cărți.

Autoritățile susţin că la dosar există numeroase declaraţii de la martori, înregistrări ambientale, dar şi înscrisuri care probează infracţiunile în cazul medicului.

Medicul Gheorghe Burnei a fost reţinut în 10 decembrie 2016 de către procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia pentru mai multe fapte de luare de mită. Tribunalul Bucureşti a respins arestarea preventivă, medicul fiind plasat atunci în arest la domiciliu, iar ulterior sub control judiciar.