6.1 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 21:57
No menu items!

10 alimente pe care le consumă toți nutriționiștii

spot_img

10 alimente pe care le consumă toți nutriționiștii

Nici chiar experții nu au putut ajunge la un consens despre cele mai bune ponturi de dietă care ar trebui urmate. (Mănâncă precum omul peșterilor! Postește două zile pe săptămână! Fără fructe! Doar fructe!) Însă aceste alimente sunt alegeri pe care orice nutriționist le doseste în bucătăria lui pentru energie, sănătate și un corp arătos.

 1. Fructe de pădure cu bobițe de culoare închisă

“Un bol de fructe de pădure este ceea ce majoritatea nutriționiștilor iau când tânjesc după ceva dulce. Fructele de pădure sunt îndesate cu fibre, vitamine și antioxidanți – cruciale pentru o bună îmbătrânire. Favorizăm fructele de pădure de culoare închisă – precum afinele și coacăzele negre – deoarece acestea au cele mai mari doze din acești puternici antioxidanți.” —Keri Glassman, un dietetician din New York City și autor al cărții The New You and Improved Diet/ Noul Tu și dieta îmbunătățită.

 2. Laptele de migdale

“Nu contează ce credem despre lactate, majoritatea dintre noi suntem de acord că este prea ușor să depășim măsura. Iaurtul, brânza -–chiar și proteinele de zer dintr-un baton energetic sunt tot lactate. Acestea se strecoară în mai multe lucruri decât te-ai aștepta. De aceea R. D. Iubește laptele de migdale neîndulcit. Are o consistență similară laptelui de vacă, dar doar jumătate din calorii – și tot capeți vitamina E. Îmi place să folosesc laptele de migdale în smoothie-uri, și de asemenea ia locul celui de vacă atunci când îl amestec cu fulgi de ovăz și budincă.” —Carolyn Brown

3. Scorțisoară

“Acesta este unul dintre acele aromatice dătătoare de energie pe care oricare cercetător nutriționist caută să îl includa în dietă. Cercetările arată că doar o jumătate de linguriță luată zilnic poate ajuta la regularizarea nivelului de zahăr din sânge – și când nivelul zahărului scade, ne simțim flămânzi, așa că scorțișoara poate micșora pofta de mâncare. Eu adaug o linguriță în boabele de cafea înainte de a le râșni; conferă aromă și beneficii de sănătate cafelei mele”. Jennifer McDaniel, dietetician nutriționist din St. Louis și purtătoare de cuvânt a Academiei de Nutriție și Dietetică.

 4. Avocado

 “Fiecare nutriționist pe care îl cunosc este de acord că avocado este un aliment absolut necesar. Este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, care te ajută să te simți sătul, așa că va fi mai puțin probabil să vrei o gustare mai târziu. În plus, au un gust într-adevăr incredibil. Îmi place să pun felii de avocado în salata mea; cercetările arată că ajută corpul să absoarbă nutrienții. Și avocado este perfect dacă te grăbești.Îl tai în două, presari niște sare și piper, câțiva crackersi și ai gustarea perfectă” — Carolyn Brown, dieteticiană înregistrată la Foodtrainers în New York City.

 5. Uleiul de măsline extravirgin

“Dieteticienii îl iubesc pentru gustul lui bun, hrănitor și sănătos – uleiul de măsline extravirgin este de trei ori învingător. Este plin de antioxidanți și grăsimi mono nesaturate bune pentru consumatori, și este delicios. Întotdeauna cumpăr sticlele de culoare Întunecată; lumina poate oxida uleiul, micșorând unele dintre beneficiile de sănătate”. Kate Geagan

6. Hummus

“Acesta este alimentul convenabil oricărui nutriționist. În doar un sfert de cană capeți fibre, proteine, carbohidrați, și grăsime sănătoasă de la uleiul de măsline”. – Jennifer McDaniel

 7. Nuci

“Prea mulți dintre clienții mei se feresc de nuci, deoarece au conținut mare de grăsimi, dar dieteticienii le mănâncă, deoarece știm că grăsimile mononesaturate, cu moderație, te pot ajuta să îți menții greutatea sau chiar să o scazi. Migdalele și nucile sunt favoritele mele. Ele satisfac pofta de ceva crocant, iar combinația grăsimi-fibre este sățioasă. Nucile mai sunt pline de proteine, antioxidanți și o varietate de vitamine și minerale”. — Keri Glassman

 8. Kale

“Dacă există o legumă pe care oricare nutriționist să o mănânce și să o recomande, aceea este kale, deoarece este densă în nutrienți. Este plină de vitaminele K, A si C, fibre și calciu și de mulți antioxidanți ce previn cancerul și nutrienți anti-inflamatori. Modul meu favorit de a o consuma este să fac chipsuri kale, un fel favorit pentru o petrecere și care place foarte mult copiilor. Doar rupeți frunzele de kale, picurați niște ulei de măsline printre ele și coaceți la 190°C pentru 10-15 minute. Sunt la fel de bune ca și chipsurile de cartofi! ” — Carolyn Brown

 9. Apa cu lămâie

 “O mulțime dintre prietenii mei dieteticieni încep ziua prin a bea apă cu lămâie, și acesta este și pentru mine ritualul de dimineață. Dacă nu mănânci alimente integrale pe bază de vegetale, balanța pH-ului din sistemul tău digestiv va fi probabil pe partea acidă. Lămâia este foarte alcalină și ajută reîntoarcerea corpului la un echilibru ideal, ceea ce este important pentru sănătate în general. În plus, să dai pe gât un pahar mare de apă imediat ce te trezești este o excelentă modalitate de a-ți pune în mișcare sistemul digestiv.” —Carolyn Brown.

 10. Quinoa

“Majoritatea nutriționiștilor prefera această cereală orezului brun sau pastelor de grâu, deoarece este o sursă completă de proteine, ceea ce înseamnă că are toți aminoacizii esențiali de care corpul tău are nevoie. Mai conține mai multe fibre decât majoritatea cerealelor, cu cinci grame pe cană. Și mai mult de atât quinoa este plină de acizi grași omega-3, ceea ce o face o bună modalitate de a obține toate aceste grăsimi anti-inflamatoare în dieta ta.” —Jennifer McDaniel.

C.A.