3.5 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 16:33
No menu items!

„Podul Prieteniei”, reabilitat de firma unui fost șef din CNADNR

spot_img

Firma o are ca administrator pe Nadia State, fostă șefă a licitațiilor din cadrul Agenției ISPA a CNADNR

Podul prieteniei

Asocierea Collini Lavori – Tecnic Consulting Engineering România a câștigat contractul, în valoare de 10,5 milioane de euro, fără TVA, pentru reabilitarea Podului „Prieteniei” dintre Romånia si Bulgaria, Giurgiu-Ruse. Asocierea româno-italiană a oferit un preț de dumping cu aproximativ 40% mai mic față de estimările oficialilor Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. După semnarea contractului prețul poate fi majorat cu ajutorul actelor adiționale.

Italienii de la Collini Lavori au deschis, abia în 2011, o filială în România și au un număr mediu de numai 14 angajați. După trei ani de la înregistrarea fiscală, în urma derulării unor contracte cu CNADNR, italienii de la Collini Lavori au înregistrat un profit de aproximativ 15,7 milioane de lei, conform bilanțului depus la Ministerul Finanțelor.

Firma Tecnic Consulting Engineering România SRL este deținută de trei societăți, Finera Consult, Yeyo Corporation și una italiană – T.e.c.n.i.c Consulting Engineers SpA (T.e.c.n.i.c. este acronimul de la Tecniche E Consulenze Nell Ingegneria Civile). Yeyo Corporation este patronată de miliardarul Dan Iulian Stratan, cunoscut ca om de încredere al lui Sorin Ovidiu Vîntu. Finera Consult îl are ca patron pe fiul afaceristului, Iulian Matei Stratan. Asociat și administrator al firmei Tecnic Consulting Engineering SRL este nimeni alta decât Nadia State, fostul şef al Serviciului de Licitaţii din cadrul Agenţiei ISPA a CNADNR. Tânăra a părăsit această funcţie în anul 2008, primind mandatul de administrator al firmei lui Stratan la 30 mai 2008, dar şi 5% din părţile sociale.

Contractul de proiectare şi execuţie pentru reabilitarea podului de la Giurgiu, pe DN5 km 64+884, inclusiv drumul de acces de la ieşirea din vamă până la intrarea pe pod, atribuit vineri 17 octombrie, include consolidarea podului, a drumului şi rampei de acces, reabilitarea parcărilor existente şi construcţia unei parcări noi în incinta punctului de vamă, precum şi realizarea unui sens giratoriu.

Reabilitarea Podului „Prieteniei” dintre Romånia si Bulgaria, va fi asigurată din fonduri europene şi bani de la buget, termenul de finalizare a contractului fiind de 40 de luni.