-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 3:24
No menu items!

„Famiglia” consilierilor de la sectorul 6, unde nu există opoziție. Dialoguri halucinante în ședințele de Consiliu Local

spot_img

Primarul Rareș Mănescu nu a venit niciodată, în 3 ani de mandat, la vreo ședință a Consiliului Local

Primaria_Sector 6

Consilierii locali de la sectorul 6 sunt trup și suflet. Sau mai bine zis, o familie fericită. Deși, pe hârtie, 5 dintre ei sunt de la PDL, 3 de la PPDD și vreo 6 independenți, din 27, ar însemna cel puțin jumătate. Adică ar avea numărul necesar de voturi împotriva unor proiecte transmise de primarul Rareș Mănescu. Transmise pentru că edilul nu a venit niciodată, în 3 ani de mandat, la vreo ședință a Consiliului Local.

Unul dintre consilieri îi transmite primarului, după ce și-a făcut datoria și a votat la ordin toate proiectele, că și-ar dori totuși să-l vadă alături de el și de colegii lui, la o ședință de Consiliu.

Dialogurile dintre consilierii care votează “ca primarul” orice li se pune pe ordinea de zi, sunt halucinante. Mai întâi trec toate proiectele și abia apoi, câte un consilier rătăcit, mai pune câte o întrebare despre respectivul proiect. Și chiar dacă nu obține răspunsuri concrete, nimeni nu se supără.

Punctul 2 pe ordinea de zi. Sunt discuţii? Nu sunt discuţii. Supun proiectul de hotărâre aprobării dvs.. Cine este împotrivă? Cine se abţine?

Biroul Tehnic: 25 de voturi pentru, că a venit şi dl Tănăsuică.

Dl Puşcaş: Deci, cu 25 de voturi pentru.

Punctul 3: Proiect de hotărâre privind aprobarea conturilor de execuţie pe trimestrul 1 ale Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti pe anul 2015.

Supun proiectul de hotărâre aprobării dvs.. Cine este împotrivă? Cine se abţine? Cu votul majorităţii consilierilor locali ai Sectorului 6, 25 de voturi, proiectul de hotărâre este aprobat.

Punctul 4 de pe ordinea de zi: Proiect de hotărâre privind aprobarea listei de repartizare a unui lot de locuinţe realizate în cadrul Programului de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în cartierul “Constantin Brâncuşi”, rămase vacante pe perioada exploatării în regim de închiriere. Supun proiectul de hotărâre aprobării dvs. Cine este împotrivă? Cine se abţine? Cu 25 de voturi pentru, proiectul de hotărâre este aprobat.

Ședința de Consiliu decurge în același mod până pe la punctul 9 de pe ordinea de zi, când un consilier PPDD are ceva împotriva proiectului unui PUD pentru un cetățean. Și deși admite că are ceva împotrivă, consilierul votează până la urmă tot pentru, laolaltă cu ceilalți colegi.

D-l Eftimie: … Ceea ce mi se pare că acestui cetăţean i s-au încălcat drepturile aşa, într-un mod, ca să nu-i spun, grosolan. Tocmai de aceea eu revin la faptul şi am să votez pentru P.U.D.-ul pentru acest cetăţean, dar în acelaşi timp rog pe dl manager Dina, să dispună o anchetă cu privire la această tergiversarea P.U.D.-lui care a avut loc, mai ales că cetăţeanul spune că a fost plimbat de o doamnă bine făcută, nici prea înaltă, nici prea scundă, dar bine făcută şi tunsă scurt. Vă mulţumesc.

Dl Puşcaş: Şi eu vă mulţumesc d-le consilier şi mă bucur că votaţi pentru acest proiect şi veniţi în sprijinul acestui cetăţean. Mai sunt discuţii? Nu. Prin urmare supun proiectul de hotărâre aprobării dvs.. Cine este împotrivă? Cine se abţine? Cu majoritatea voturilor proiectul de hotărâre …

Într-o altă ședință de Consiliu Local, Nicolae Bordei, consilier independent, recunoaște că “a votat disciplinat”, dar are totuși câteva nelămuriri cu privire la activitatea Poliției Locale.

Dl Bordei: Pentru Poliţia Locală, dl Director General, cred că este aici, da? Aţi văzut că am votat disciplinat Organigrama, Regulamentul de Organizare şi Funcţionare, Statul şi norma de hrană… Dl Director, am semnale nu atât de plăcute, tocmai de aceea v-aş ruga pe dvs. să faceţi o verificare pentru că eu, Poliţia Locală să fiu sincer, poate aţi văzut, am votat, nu o recunosc decât numai după faptul că ridică maşini. A ridicat maşini eu fiind de trei ori în situaţia de genul acesta şi aţi văzut că până la urmă oamenii au avut dreptate. A fost incorect şi ilegal şi a trebuit să vină Avocatul Poporului şi Curtea de Casaţie şi Justiţie ca să spună că totul a fost incorect. Vreau să vă întreb numai acum dacă e posibil să răspundeţi, dacă pentru anul 2014 şi dvs., ca orice grup social, vă măsuraţi activitatea prin ceva anume. Care a fost coeficientul de activitate, practic eficientizarea la dvs. în ce calificative s-a făcut pe 2014? Mulţumesc mult.

Un alt vot disciplinat este cel din ședința din luna mai, când s-a supus la vot un proiect care venea, teoretic, în sprijinul elevilor cu familii cu venituri modeste din sectorul 6. Copiii erau trimiși, contra a doar 200 de lei pe lună, să facă 12 ședințe de înot la un bazin. Deși prețul pare bun raportat la cele ale pieței, cei cu venituri modeste nu vor avea nici măcar 200 de lei pentru a-și trimite copiii la înot. Lăsând însă la o parte prețurile, consilierii au votat și acest proiect, deși nu au aflat cele mai importante elemente – unde este bazinul, cine e partenerul care plătește instructorii și câți copii ar urma să beneficieze de acest program.

D-na Niculae: Vreau doar să ştiu dacă există o locaţie.

Dl Puşcaş: Cine poate să răspundă? Domnul Director?

Dl Lăcătuş: La momentul acesta singura locaţie din ce ştiu eu, nu l-am văzut că nu practic înotul personal, nu ştiu să înot, nu am nevoie pentru că sunt prea înalt. Bazinul Olimpic se numeşte cel din Sectorul 6 care permite, de la Steaua, ceva care permite foarte mult.

Dl Puşcaş: Deci, nu ştim unde se desfăşoară?

Dl Lăcătuş: Are legătură cu Clubul Steaua, nu ştiu să vă spun exact unde, este singurul, în altă parte unde să mă duc? În Pantelimon. Îi aducem aici. Eu sunt dinamovist, dacă avea Dinamo

Dl Puşcaş: D-l director, dar partenerul cine este, Steaua? Am înţeles că instructorii sunt ai partenerului, dar nu ştim cine este partenerul?

Dl Lăcătuş: Păi dacă bazinul este la Steaua şi instructorii sunt ai Clubului Steaua.

Dl Viceprimar: Dl director, staţi că nu mi-aţi răspuns la întrebare, 10 copii pe serie ori 150 de copii într-o serie, cum ați scris în proiect, înseamnă 15 ore pe zi.

Dl Lăcătuş: Sunt mai mulţi instructori, un instructor nu lucrează numai cu un copil. Nu poţi să lucrezi unu la unu la înot, că nu faci nici pian nici dans artistic.

Dl Puşcaş: Sper că aţi fost mulţumiţi de răspunsurile care v-au fost date. Mai sunt întrebări? Trecem la supunerea la vot a proiectului de hotărâre în integralitatea lui. Cine este împotrivă? Cine se abţine? Cu majoritatea celor 21 de consilieri locali prezenţi în sală, se adoptă hotărârea privind aprobarea derulării şi finanţării în anul 2015 a proiectului „Înot pentru sănătate –proiect de activităţi sportive pentru dezvoltarea personală a copiilor de pe raza sectorului 6”, desfăşurat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

D-na Niculae: Aş vrea, pentru şedinţa următoare, de la D.G.A.S.P.C., dacă se poate, aş vrea partenerul şi locaţia pentru proiectul votat anterior şi de asemenea, aş dori un raport în ceea ce priveşte beneficiarii proiectelor.

Dl Anton: Partenerul şi locaţia. Să-i dai partenerul şi locaţia.

Dl Lăcătuş: Da. Acum sau mai tarziu?

Dl Anton: În următoarea şedinţă.

În încheierea ultimei ședințe de Consiliu Local, consilierul de la PPDD Eftimie îi spune viceprimarului Pușcaș, prezent la ședință, să îi transmită primarului Rareș Mănescu un mesaj.

Dl Eftimie: Având în vedere că luna viitoare se împlinesc trei ani de la jurământul depus de consilieri, de dl Primar, poate totuşi luna viitoare dl Primar Rareş Mănescu ne onorează cu prezenţa să ne informeze şi pe noi câte ceva despre activitatea Primăriei în aceşti trei ani. Vă mulţumesc.

Dl Puşcaş: Şi eu vă mulţumesc. Alte întrebări? Mai sunt? Cu acestea şedinţa Consiliului Local de astăzi a luat sfârşit. Vă urez o seară plăcută.

Sofia Marinescu