1.7 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 11:41
No menu items!

Mini tort cu mango

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

tort_mango

Ingrediente:

Blat:

  • 5 ouă,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 linguriță colorant pudră roșu,
  • 60 gr zahăr tos,
  • 1 linguriță iaurt,
  • 100 gr făină,
  • 5 gr praf de copt,
  • sare.

Cremă de brânză cu mango:

  • 200 gr cremă de brânză,
  • 100gr lapte condensat,
  • 50 ml lapte,
  • 100 gr mango,
  • 5 grame gelatină,
  • 20 ml apă.

Buttercream frosting:

  • 200 gr unt,
  • 300 gr zahăr pudră,
  • 5 linguri smântână lichidă,
  • 2 ml esență vanilie.

Mod de preparare:

Ouăle se separă astfel: albușurile se bat cu puțină sare până ce cresc în volum, iar gălbenușurile se bat cu 60 gr zahăr, iaurt, ulei și pudră rosie.  După ce zahărul se dizolvă, iar compoziția își schimbă textura, se adaugă  făina amestecată cu praful de copt. Se încorporează bine, apoi se adaugă albușurile bătute spumă cu puțină sare  și se amestecă cu o spatulă de jos în sus.

tort_mango1

Se toarnă compoziția într-o formă de 19 cm diametru și se introduce la cuptor pentru 20  minute, la 165 grade.

Se încearcă blatul cu o scobitoare, iar după ce s-a copt se lasă să se răcească și abia apoi se scoate din formă. Pentru a se felia mai bine, se lasă blatul până a doua zi.

tort_mango2

Crema de brânză se amestecă cu laptele condesat, cu ajutorul unui mixer, până când capătă o textură cremoasă.

Gelatina se înmoaie în 20 ml de apă. Se încălzește laptele, astfel încât să fie fierbinte, dar nu clocotit, apoi se toarnă peste gelatina hidratată. Se amestecă bine, până când cristalele de gelatină se topesc.

Se toarnă gelatina peste crema de brânză și se amestecă bine.

Mango se taie cubulețe de 0,5 lățime. Dacă se folosește mango din compot, se lasă fructul la scurs, iar după ce se taie cuburi, se tamponează cu un prosop de bucătărie pentru a îndepărta sucul de pe ele. Se adaugă cuburile la crema de brânză și se amestecă bine cu o spatulă.

tort_mango3

Se însiropează primul strat de blat cu suc de mango, iar pe deasupra de întinde crema de brânză. Se acoperă cu  al doilea strat însiropat și se dă la rece.

Între timp, se prepară buttercream frosting. Untul care a stat la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, cu ajutorul unui mixer. Primele 2 minute se amestecă la prima viteza, lent, pentru a nu se arunca zahărul din vas,  apoi se mărește viteza. După ce zaharul este înglobat în unt, se adaugă esența și smântâna  lichidă. Se amestecă în continuare pentru 3-5 minute.

Cerneți zahărul înainte de a-l amesteca cu untul: astfel va rezulta o cremă extrem de fină.

Puteți folosi crema la culoarea naturală sau  puteți adăuga colorant pudră.

Se scoate tortul de la rece și se îmbracă în buttercream frosting, se decorează apoi după bunul plac.

tort_mango4

Se dă la rece și se servește a doua zi.

tort_mango5

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa