Ingrediente:
- 210 gr zahăr,
- 75 ml apă,
- 60 gr unt cu 84% grăsime (sau margarină Unirea),
- 230 gr lapte praf,
- 30 gr cacao,
- esență de vanilie.
Mod de preparare:
Se fierbe apa cu zahărul, la foc mediu, până ce se transformă într-un sirop.
După ce siropul s-a îngroșat, se ia de pe foc și se adaugă untul și esența de vanilie. Cu cât siropul este mai închegat, cu atât ciocolata va fi mai densă.
Se amestecă bine, până se topește în totalitate, apoi se adaugă laptele praf, puțin câte puțin, amestecând bine. Laptele praf se adaugă când siropul este încă fierbinte. Dacă se răcește prea mult, ciocolata se va întări prea tare.
Compoziția obținută se poate împărți în două – o parte rămâne albă și cealaltă parte se amestecă cu cacao. Se așează în forme și se dă la rece.
După ce s-a întărit, se scoate cu grijă din forme și se taie în forma dorită.
Savurați cu plăcere!
Nicoleta Popa